GENIOPLASTY (CHIN TIP AESTHETICS)
Çene Ucu Estetiği İzmir
Çene ucu estetiği İzmir; genioplasti olarak da adlandırılır. Yüzün diğer bölümleri ile çene arasındaki uyumsuzluğun giderildiği bu estetik uygulama, burun estetiği ile birlikte yapıldığında profiloplasti adını alır. Yüzün profilden görünüşünde burun ve çene, son derece önemli olan bölgelerdir. Bu alanların yüzün yapısına uygun olması estetik bir görüntü ortaya çıkarılmasını sağlar. Bazı kişilerde çene ucu, burun yerleşimine göre geride kalabilir. Bu durum estetik olmayan bir görüntü oluşmasına neden olur. Bu görüntü ise kişilerde özgüven problemleri yaratabilir. Çeneye yerleştirilen bir implant ile bu sorunun ortadan kaldırılması mümkündür.
Çene ucu geride olan hastalarda implantların yanı sıra dolgu ve yağ enjeksiyonu ile de çene ucu estetiği gerçekleştirmek mümkündür. Ancak bu işlemler, kalıcı çözüm sunmaz. Bu işlemlerin geçici olması nedeniyle çene implantı öncesinde deneme amacıyla gerçekleştirilmesi mümkündür. Sonrasında ise hastalara cerrahi yöntemlerle implant ile sorunun kalıcı olarak ortadan kaldırılması sağlanır.
Yazımızın devamında çene ucu estetiği ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılacaktır. İzmir çene ucu estetiği işlemleri için bizimle iletişime geçebilir ve Prof. Dr. Cenk Demirdöver’ den randevu alabilirsiniz.
Çene Ucu Estetiği Nedir?
Çene, yüz profilini oluşturan en önemli bölgelerden bir tanesidir. Alt ve üst çenenin olması gerekenden ileride ya da geri olması, estetik açıdan istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden olabilir. Bu orantısızlığın giderilmesi ve yüze uygun bir çene yapısının oluşturulması için başvurulan işlemler, çene ucu estetiği olarak adlandırılır.
Çene ucu estetiği geçici ve kalıcı uygulamalar ile gerçekleştirilebilir. Hangi işlemlerin uygulanacağı hastanın tercihine, medikal durumuna ve uzman hekim görüşüne bağlıdır. Uygulanacak işlemlerin belirlenebilmesi için hastaların alanında uzman bir plastik cerraha başvurması gerekir. Plastik cerrahi uzmanı hekimler, detaylı olarak muayene ettikleri hastalar için en uygun çene ucu estetiği planını oluşturur.
Çene Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?
Çene ucu estetiği, birden fazla yöntemle gerçekleştirilebilir. Uygulanacak olan yönteme karar verilmeden önce hastanın mevcut durumu analiz edilir. Belirlenen sorunların giderilmesi için:
- Dolgu
- Yağ enjeksiyonu
- İmplant
- Cerrahi olarak kemiğin kesilip yeniden şekillendirilmesi gibi farklı yöntemler uygulanması mümkündür.
Bu seçenekler arasından dolgu ve yağ enjeksiyonu işlemleri, geçici etkiye sahip uygulamalardır. Bu nedenle tekrarlanmaları gerekir. Çene ucuna bir implant yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen implant işlemi ise kalıcı bir uygulamadır. Bu nedenle tekrarlanması gerekmez.
Çene Ucu Dolgu ve Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?
Çene ucu estetiği kapsamında başvurulan uygulamalar olan dolgu ve yağ enjeksiyonları, geçici etkilere sahip işlemlerdir. Bu nedenle implant cerrahisi konusunda kafa karışıklığı olan ve kalıcı işlemlerden kaçınan hastalara uygulanmaları mümkündür.
Çene ucuna yağ enjeksiyonu yapılırken kişinin kendi bedeninden alınan yağ dokuları kullanılır. Yağ dokularının alınacağı alana oldukça küçük boyutlu kesiler açılır. Kanül adı verilen ince borular kullanılarak buradaki fazla yağ dokuları alınır. Sonrasında enjeksiyon yöntemi ile bu dokular, çene ucuna verilir.
Dolgu uygulaması ile çene ucu estetiğinde ise genellikle hyaluronik asit / hidroksiapatit içerikli dolgular kullanılır. Kas, kemik, kıkırdak ve deri üzerinde yenileyici bir etkisi olan bu dolgular, yaşlanma karşıtı olarak bilinir. Kullanılan dolgu maddesi, çene ucuna enjekte edilerek ideal görüntünün oluşturulmasını sağlar. Kalıcılığı 18-24 ay arasında değişen bu dolgular, etkisini kaybettiğinde işlemin yenilenmesi gerekir.
İmplant ile Çene Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?
Çenedeki şekil bozukluğunun kalıcı olarak giderilmesi için implant cerrahisine başvurulması önerilir. Bu yöntemde çene ucuna bir implant yerleştirilerek estetik görüntünün kalıcı olarak sağlanması mümkün olur. İşlem sırasında silikon ya da poröz polietilen (Medpore) implantlar kullanılır.
Çene ucu estetiğinin implant yöntemi ile gerçekleştirilmesi halinde cerrahi kesiler ağzın iç kısmından açılır. Bu sayede yara izi görüntüsü oluşmaz. Gerekli görülmesi halinde çene altından da küçük bir kesi açılarak giriş yapılması mümkündür. Giriş yapılan alandan çene ucuna ve gerekli olduğu durumlarda çene yanlarına, implantların yerleştirilmesi mümkün olur.
Çene ucu estetiği ameliyatı esnasında hastalar, lokal veya genel anestezi altında tutulur. Genellikle sakinleştirici ve sedatif ilaçlar, damar yolundan verilerek hastaların uyku halinde kalması sağlanır. Böylece operasyon boyunca ağrı veya acı hissedilmez.
Cerrahi olarak Çene Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?
Dolgu ya da implant uygulamasının tercih edilmediği durumlarda çene ucundaki kemik doku cerrahi olarak yeniden şekillendirilebilir. Bunun için hastanın ameliyat öncesi radyolojik görüntülerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Operasyon genel anestezi altında yapılır ve hastanın problemine kalıcı olarak çözüm getirilmiş olunur.
Çene Ucu Estetiği Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Dolgu ve yağ uygulamaları, ameliyathane koşullarını gerektirmediği ve enjeksiyon yöntemi ile gerçekleştirildiği için oldukça kısa sürede tamamlanır. İmplant ile çene ucu estetiğinde ise işlem, steril ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Ameliyat süreci, hastadan hastaya değişmekle beraber ortalama 1 saat içerisinde tamamlanır. Kısa sürede implantların yerleştirildiği bu operasyondan sonra hastalar, aynı gün içinde taburcu edilir.
Çene Ucu Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Dolgu ve yağ enjeksiyonu ile çene ucu estetiği, cerrahi bir operasyon içermediği için hastaların günlük hayatlarına hemen dönmeleri mümkün olur. İmplant cerrahisi ile çene ucu estetiği uygulanan hastalarda ise iyileşme süreci ortalama 5-7 gün sürebilir. Hastalar genellikle 3 günden sonra günlük yaşantılarına dönebilirler.
Çene ucu estetiği ameliyatından sonra operasyon bölgesinde hafif bir şişlik ve kızarıklık olması normaldir. Ameliyattan sonraki 4-5 gün boyunca bir bant kullanılması gerekir. Ortalama 1 hafta sıvı veya yumuşak gıdalarla beslenilmesi tavsiye edilir. Ağız içinden giriş yapılarak implantların yerleştirilmesi halinde iyileşme sürecinde gargara yapmak da önerilebilir. Ameliyatın üzerinden 3-4 hafta geçtikten sonra operasyonun etkileri net bir şekilde görülmeye başlanır.
İzmir Çene Ucu Estetiği Fiyatları
Çene ucu estetiği, geçici ve kalıcı birçok farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Uygulanacak olan yöntemin belirlenebilmesi için öncelikle bir uzman hekim muayenesine başvurmak gerekir. Çene ucu estetiği kapsamında yapılacak olan işlemlerin kişiden kişiye farklılık arz etmesi ücretlerin de değişmesine neden olur. İzmir çene ucu estetiği fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir ve Prof. Dr. Cenk Demirdöver’ den randevu alabilirsiniz.
Prof. Dr. Cenk Demirdöver